21 oktober 2009

De volgende oorlog - De aanval op Iran

De Volgende Oorlog - De aanval op Iran: Een voorbeschouwingIn het boek De volgende oorlog - De aanval op Iran: Een voorbeschouwing uit 2008 verkent onderzoeksjournalist Daan de Wit de voorbereidingen voor een oorlog tegen Iran. De Wit ziet opvallende parallellen tussen de aanloop naar de Irakoorlog van 2003 en de dreigende situatie rond Iran.

Zijn verwachting dat voormalig president Bush nog voor het einde van zijn ambtstermijn groen licht zou geven voor een aanval op Iran is niet uitgekomen. Toch biedt zijn boek nog steeds een interessante kijk op de huidige geopolitieke verhoudingen in het Midden-Oosten.

De volgende oorlog is een onmisbaar naslagwerk voor eenieder die de actuele verslaggeving rond de kwestie Iran in de juiste context wil plaatsen.

Daan de Wit (1969) is redacteur/verslaggever voor diverse publicaties en televisieprogramma's. Hij maakte onder meer een documentaire over Skull & Bones, een invloedrijk geheim genootschap waarvan de Amerikaanse president Bush lid is. Hij is de auteur van veelgelezen analyses op de website DeepJournal: The News behind the News.


De Volgende Oorlog - De aanval op Iran:
Een voorbeschouwing

Daan de Wit
Uitgeverij Lemniscaat, 2008
Paperback, 200 blz., € 17,50
ISBN: 9789047700340

Naar boven
Naar beginpagina