14 januari 2010

3 APRIL 2010: EUROPESE ACTIEDAG TEGEN KERNWAPENS

3 april 2010, één maand vóór de NPT Review Conference wordt er massaal actie gevoerd bij elke Europese NAVO-kernwapenbasis – in Duitsland, Nederland, Frankrijk, Italië, Turkije, Groot Brittannië en België – met als eis 'Alle kernwapens de wereld uit!'.


bombspotting Kleine Brogel, 3 april 2010Bomspotting op Kleine Brogel, België
In België zal een grote actie van burgerlijke ongehoorzaamheid de basis Kleine Brogel platleggen. We gaan de basis op en verhinderen die dag dat de kernwapens ingezet worden. Meer info over Bomspotting op Kleine Brogel is te vinden op de site van Vredesactie.


Opruimingsactie kernwapens Volkel, Nederland
Ontwapen! en Akties tegen Kernwapens organiseren een manifestatie en actie bij kernwapenbasis Volkel in Noord-Brabant. De jaarlijkse Paasmars voor Vrede en Ontwapening sluit zich hier bij aan. Na een bijeenkomst met sprekers en muziek aan de hoofdpoort, volgt een grootschalige ‘opruimingsactie’ op de basis. Meer info op de site van Ontwapen!.

bombspotting Volkel, 3 april 2010

Volgens een uitspraak van het Internationaal Gerechtshof in 1996 is het inzetten van kernwapens een misdaad tegen de menselijkheid. Dreigen met inzet, waaronder ook het voorhanden ervan hebben valt, is eveneens gekwalificeerd als misdadig volgens het internationaal recht. Een ieder heeft het recht, zelfs de plicht, misdaden tegen de menselijkheid te voorkomen. Met de acties op 3 april zullen de deelnemers invulling aan deze plicht geven.


Naar boven
Naar beginpagina